Trainingen Lean & Scrum

Onze passie is om ICT leuk te maken. Dat doen we door continu verbinding te maken met de praktijk. Bijvoorbeeld met onze EasyScrum methodiek en door Lean te werken. Scrum en Lean zijn werkwijzen waarbij je samen werkt om het juiste resultaat behalen. En dat zorgt voor plezier. Want alleen met plezier in je werk én met een plezierige samenwerking, kun je het beste in jezelf naar boven halen. Deze kennis willen wij graag delen; lees hieronder verder welke trainingen wij aanbieden!

Cursus Lean Yellow Belt

Maximale klantvriendelijkheid en zo efficiënt mogelijk werken. Dat komt samen in Lean. Lean is een manier van werken waarbij iedereen zich richt op het creëren van waarde voor de klant. Lean legt de nadruk op het continu verbeteren van de bedrijfsprocessen waardoor de kwaliteit, doorlooptijd en toegevoegde waarde voor de klant optimaal is.

Staan er binnen je corporatie te veel woningen leeg? Is de werkdruk te hoog? Duurt het reparatieproces te lang? Dan is de cursus Lean Yellow belt, waarbij een duidelijke methode wordt aangereikt om de processen te optimaliseren, bij uitstek geschikt.

Meer informatie over onze cursus Lean Yellow Belt vind je hier.

Cursus Scrum Master

Scrum is een projectaanpak gebaseerd op het incrementeel (door)ontwikkelen van producten. Het is een waarde gedreven aanpak die ervoor zorgt dat het meest waardevolle product wordt opgeleverd binnen de beperkingen van tijd en budget. Eén van de belangrijkste rollen die binnen dit raamwerk wordt vervuld, is die van Scrum Master.

In deze cursus leiden we je op om de rol van Scrum Master zo goed mogelijk te vervullen. Tijdens de cursus worden niet alleen de theorie en de principes van Scrum behandeld, maar wordt ook een workshop gehouden waarin het complete raamwerk wordt toegepast.

Deze cursus is een voorbereiding op het behalen van het Professional Scrum Master certificaat (PSM1) van Scrum.org.

Meer informatie over onze cursus Scrum Master vind je hier.

Cursus EasyScrum

EasyScrum is een pragmatische projectmethodiek, specifiek ontwikkeld voor woningcorporaties, voor het implementeren van nieuwe systemen of als basis voor het kort, cyclisch werken. Doordat EasyScrum als methodiek laagdrempelig en flexibel is, kan deze uitstekend op maat gemaakt worden voor iedere corporatie, van klein tot groot. Onder andere door uw medewerkers, voorafgaand aan het project, op te leiden in de EasyScrum denkwijze en aanpak.

Dat betekent overigens niet dat EasyScrum een beetje scrum is. De principes vanuit het Lean-denken blijven onverminderd van kracht. Met EasyScrum maken wij deze principes vooral praktisch toepasbaar voor corporatiemedewerkers door het Scrum raamwerk verder uit te breiden, bijvoorbeeld met testscripts die specifiek op maat zijn gemaakt voor woningcorporaties.

Meer informatie over onze cursus Easy Scrum vind je hier.

 

Misha van der Rest
Card image cap

Misha van de Rest. Business Consultant bij Hersense. Zijn specialismen zijn Lean management en (Easy)Scrum. Misha is gecertificeerd Scrum Master & Black Belt Lean.